Taxatie onroerend goed

Bent u eigenaar van het onroerend goed of de onroerende zaak waarin het horecabedrijf gevestigd is? Dan is een taxatie onroerend goed het juiste type taxatie. Of bent u voornemens horeca onroerend goed (aan) te kopen? Ook dan is een onroerend goed taxatie de door bankinstellingen meest gevraagde taxatie. Voor een (actualisatie van een) financieringsdossier bij bankinstellingen wordt een dergelijke taxatie eveneens veel gevraagd.

Op basis van de comparatieve en inkomstenbenaderingsmethode wordt de marktwaarde – bij eigen gebruik – van het onroerend goed getaxeerd.

Onroerend goed verhuren aan marktpartij en taxatie

Verhuurt u als eigenaar het horeca onroerend goed aan een marktpartij? In dat geval zal een taxatie onroerend goed in verhuurde staat benodigd zijn. Hierbij is het van belang dat, naast de huurovereenkomst, alle eigenaars- en onderhoudslasten inzichtelijk zijn voor onze taxateurs.

De taxatie onroerend goed in verhuurde staat omvat naast de waarderingsonderdelen van een onroerend goed taxatie tevens de waarderingsmethodiek DCF-methode of BAR/NAR-methode.

Meer informatie over een taxatie of advies?
Copyright © 2023 Adhoc – Alle rechten voorbehouden